fbpx

Aanbod

Voetreflexologie

Wat is Voetreflexologie?

Voetreflexologie is een veilige en doeltreffende behandel-en helingswijze. Ze bevordert op energetische wijze de doorstroming in ons lichaam en de uitscheiding van afvalstoffen waardoor het natuurlijk evenwicht in de mens hersteld kan worden.

Al onze organen, zenuwen en klieren staan energetisch in verbinding met specifieke gebieden van de voet. Van deze ‘reflexzones’ wordt inmiddels dankbaar gebruik gemaakt door therapeuten in zowel reguliere als alternatieve geneeskunde.

Wanneer en voor wie?

Een ontspannende voetmassage met reflexpunten kan worden toegepast bij gezonde mensen ter activering van de energiecirculatie alsook bij mensen die ‘iets mankeren’ en bij wie het evenwicht wordt verstoord door bepaalde blokkades.

Zowel emotioneel, mentaal als geestelijk beïnvloedt het de mens. Wil je graag terug in balans zijn? Wel, ontspanning, evenwicht en welbevinden zijn de welkome effecten van voetreflexologie.

Het doel van de massage is de bloedcirculatie te bevorderen. De afvalstoffen worden afgevoerd, de energiecirculatie komt weer op gang en het lichaam vindt zijn krachten weer terug.

Ook baby’s en kleine kinderen die veel huilen en ons nog niet kunnen vertellen wat er aan de hand is, kunnen vaak worden gekalmeerd door een zachte massage van hun voetjes.

Voeten vertellen ons heel veel. Ze zijn getrouwe spiegels van hun eigenaar. Ben jij ook benieuwd wat de jouwe mij te vertellen hebben?

Hoelang duurt het?

De ontspannende voetmassage + reflexpunten duurt ongeveer 45min, hierna wordt nog samen overlopen wat werd opgemerkt tijdens de massage en op welke punten werd gewerkt.

Reken hiervoor 1uur pure ME-time. ;-)

Hoe maak ik een afspraak?

Een afspraak maken kan via de online kalender op de website of de Facebookpagina alsook per telefoon, sms of Whatsapp.

Voetreflexologie als cadeau?

Natuurlijk, dit is een ontzettend mooi geschenk om te krijgen. Hiervoor maak ik graag een voucher op of zet ik mee een verrassing op poten voor jouw vriend/in, geliefde, familielid, collega,… .

Japanse gelaatsmassage (Kobido)

Japanse gezichtsmassage is een traditionele kunst. Ze heeft een lange geschiedenis met ontelbare toevoegingen en verfijningen door de verschillende generaties van Meesters. Japanse gezichtsmassage is uniek in combinatie met stimulatie van de meridianen (energiebanen) en de acupunctuurpunten.  Ook wel gekend als de botoxmassage.

De Japanse gezichtsmassage-ook gekend onder de naam Ko Bi Do- is zo'n unieke massage dat ze met geen andere vergeleken kan worden. Elk deeltje van kruin tot schouder wordt met specifieke en aangepaste technieken onder handen genomen. Het is als het ware een combinatie van een hoofd-, nek- en gezichtsmassage met behandeling van drukpunten en methoden uit de lymfedrainage.

De behandeling van de meridianen en de acupunctuurpunten in ons hoofd- en halsgebied stimuleert niet alleen een natuurlijke facelift, maar harmoniseert tevens je lichamelijke, emotionele, mentale en spirituele lichaam.

De massage gebeurt in een aantal fasen:

Fase 1:   Nek- en schoudermassage zorgt voor een diepe ontspanning

Fase 2: Gezichtsmassage zorgt voor een betere doorbloeding en een diepere stimulatie van de   gezichtsspieren met een natuurlijke facelift als gevolg

Fase 3: De energetische fase waarbij drukpunten en meridianen gestimuleerd worden. Dit zorgt voor een balans tussen lichamelijke en geestelijke energie. Organen worden gestimuleerd en jij vindt je eigen innerlijke rust

Fase 4: Het verwijderen van gifstoffen door de stimulatie van de lymfebanen

Fase 5: Massage van het hoofd en de hoofdhuid

Uiteraard wordt hier enkel gebruik gemaakt van de natuurlijke producten van Rivella om een goede verzorging te garanderen.

Hoelang duurt het?

De massage duurt 45 min met enkele minuten om na te genieten met een lekkere ontgiftingsthee.

De massage met verzorging duurt 60 min waarbij het gelaat getrakteerd wordt op een zuurstofmasker en verjongingsserum alvorens zelf te mogen genieten van een heerlijke ontgiftingsthee.

Hoe maak ik een afspraak?

Een afspraak maken kan via de online kalender op de website of de Facebookpagina alsook per telefoon, sms of Whatsapp.

Bachbloesem

Weegt het leven even zwaar? Heb je nood aan ondersteuning in een lastige periode? Ga je door een rouwproces? Of heb je even last van een ‘fuck-it-all’-gevoel?

Omdat we wel wat hulp kunnen gebruiken in het beheersen van al onze emoties, kunnen we rekenen op Bachbloesems als ondersteuning in een moeilijke periode, als het tijdelijk even niet meezit of als we graag een langdurig probleem wensen aan te pakken op zachte wijze.

We kunnen ze bekijken als de wandelstokken tijdens een moeilijke wandeling op ons levenspad, maar de stappen dienen we wel zelf te zetten.

Het werkt vooral verzachtend en verlichtend voor de persoon die ze gebruikt. Elke bloesem werkt op een andere emotie in en kunnen daarom samen gevoegd worden in 1 flesje voor eigen gebruik. (Let op, deze mag maximum 6 à 7 bloesems bevatten voor een ideale werking)

Het uiteindelijke doel is dat we hiermee onze negatieve emoties ombuigen naar hun positieve tegenpool.

Hoe gebruiken we het?

Acuut: hier spreken we over een probleem of emotie van korte duur

 • Glas bronwater (120ml) voeg hierbij 2 druppels tot 4x per dag
 • Neem regelmatig en naar behoefte een slok

 

Chronisch: hier spreken we van een langdurig probleem of emoties die reeds lange tijd aanhouden

 • De gemaakte mix wordt in een donkerkleurig flesje van ongeveer 30ml (9/10 bronwater, de nodige remedies en een klein scheutje alcohol ter bewaring)
 • Van dit flesje doe je minstens 4*4 druppels in een glas water per dag (nog beter is 6*4 druppels per dag)

Tip! Maak ’s morgens een flesje klaar zodat je deze met je mee kan nemen.

Hoelang werkt het?

Een flesje zal jou gedurende 3 weken bijstaan, indien nodig kijken we hierna samen of een andere samenstelling nodig is of we verder gaan met dezelfde bachbloesems.

Hoelang duurt het?

Eerst dient een gesprek plaats te vinden om de emoties samen te bespreken en om zo tot de juiste Bachbloesemmix te komen. We rekenen hier op een klein uurtje.

De mix wordt achteraf met veel zorg en liefde klaargemaakt voor ophaling devolgende dag.

Hoe maak ik een afspraak?

Een afspraak maken kan via de online kalender op de website of de Facebookpagina alsook per telefoon, sms of Whatsapp.

 

Mindfulness

Zit je hoofd vol? Voel je je slaaf van het leven? Heb je het moeilijk met nee-zeggen? Of pieker je vaak?

Mindfulness is een manier om aandacht te besteden aan wat er NU gebeurt in je leven. Het helpt je dingen te herkennen en stelt je in staat om weg te stappen van gewone, vaak onbewuste emotionele en fysiologische reacties op alledaagse gebeurtenissen.

Je kijkt naar jezelf en naar de wereld op een manier die open is, zonder oordelen, objectief, met onverdeelde aandacht en zonder dat wat zich in je gedachten voordoet te sturen of te veranderen.

Waarom Mindfulness training volgen?

 1. Minder stress ervaren en effectiever met stress om kunnen gaan
 2. Meer ontspannen zijn en zelfvertrouwen hebben
 3. Beter je eigen grenzen aan kunnen geven
 4. Meer kunnen genieten van het hier en nu
 5. Het gevoel dat je wordt geleefd, neemt af
 6. Beter concentratievermogen alsook prestatievermogen
 7. Beter omgaan met tegenslagen
 8. Minder piekeren
 9. Minder last van slaapproblemen en vermoeidheid
 10. Versterking van het immuunsysteem

Deze positieve effecten kunnen we bekomen door meditatie-en ademhalingsoefeningen, bewegingsoefeningen, wandelsessies,… Kortom er zijn verschillende manieren om Mindful te worden.

Hoe gaan we te werk?

Allereerst wordt er een kort gesprek afgenomen zodat beide partijen duidelijk weten hoe zij de handen in elkaar kunnen slaan. Verder ziet elke mindfulness sessie er anders uit van persoon tot persoon, want jij bent UNIEK.

Hoelang duurt het?

De eerste sessie duurt ongeveer een 1.20u omwille van het kennismakend gesprek aan het begin. Naderhand zullen de sessies steeds 1u duren, afhankelijk van jouw noden.

Hoe maak ik een afspraak?

Een afspraak maken kan via de online kalender op de website of de Facebookpagina alsook per telefoon, sms of Whatsapp.

 

Cupping

Wat is cupping?

Cupping werd reeds duizenden jaren geleden als therapie toegepast in China, ook de Egyptenaren waren fan van deze werkwijze. In het Arabisch wordt deze Hijama genoemd.  Hijama betekent ‘zuigen’.  Het zuigen gebeurt door potjes (glazen, bamboo, siliconen) op de huid te plaatsen en in het potje een vacuüm te creëren.  Door de cup kortstondig met een ingebrachte vlam te verwarmen ontstaat een vacuümkracht, waardoor de cup stevig komt vast te zitten.  Het therapeutisch effect is afhankelijk van de sterkte van de zuigkracht.  De cups blijven 10 tot 20 minuten ter plaatse of worden na aanbrengen van olie in een trekkende beweging over bepaalde spiergroepen of over het verloop van meridianen verplaatst, dit zorgt voor een goede doorstroming van de levensenergie (QI). 

Bovenop en rondom de pijnlijke spieren worden de huid en het bindweefsel stevig gestimuleerd dmv het vaccuümeffect.  De doorbloeding van de huid neemt toe en door reflexwerking komt het onderliggende spiergebied tot ontspanning.  Cupping therapie of cupping massage is dus een intensieve manier om spierknopen te ontspannen.  Verklevingen en diepe spierknopen worden als het ware naar de oppervlakte gezogen waardoor blokkades worden opgeheven. Ook de afvalstoffen in je lichaam komen zo vrij en worden direct afgevoerd.  Hierdoor zal ook het zelfhelend systeem aangesproken worden.

Er bestaan 2 soorten:

 • Dry cupping: Vuur cuppen en kunststof cups met ballon of ventiel
 • Wet cupping: bloed cuppen (deze wordt niet toegepast bij Voetjes en co)

Cupping wordt dezer dagen steeds meer toegepast, zowel preventief als in helend opzicht.  Verschillende atleten waaronder olympisch zwemkampioen Michael Phelps zweren bij de voordelen van cupping qua training en herstel.

Bij welke klachten is cupping geschikt?

 1. Vermoeidheidsklachten
 2. Burn-out
 3. Pijnlijke vastzittende spieren
 4. Schouder/nekklachten
 5. Verkoudheden (acuut/chronisch)
 6. Verteringsproblemen
 7. Hoofdpijn/migraine
 8. Nierproblemen
 9. Hielspoor
 10. Stress

Let op !  Neem je bloedverdunners, heb je een extreme lage bloeddruk, pacemaker of heb je Hepatitis B?  Dan is cupping niet geschikt voor je.

Hoelang duurt het?

Neem hiervoor een uurtje tijd, zodat je volledig tot rust kan komen

Hoe maak ik een afspraak?

Een afspraak maken kan via de online kalender op de website of de Facebookpagina alsook per telefoon, sms of Whatsapp.

 • +32(0)498/81.11.58

Follow Me

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplicht veld
/

Made with love by Voetjes en co. Alle rechten voorbehouden.